fbpx

Manueeltherapie

De toegevoegde waarde van manuele therapie

Als pijn jou verhinderd om actief te bewegen, is manuele Therapie is een toegevoegde waarde bovenop een fysiotherapeutische behandeling. Dit komt doordat manuele therapie met name gericht is op het dempen van pijn. Deze gespecialiseerde vorm van fysiotherapie biedt verlichting voor spier- pees en gewrichtsklachten. Dit doet de manueel therapeut door het inzetten van spierrektechnieken, gewrichtsmobilisaties en manipulaties (in de volksmond kraken). De manueel therapeut is ook gespecialiseerd in het behandelen van
verschillende vormen duizeligheid en hoofdpijn.

Toegevoegde Waarde manueel therapie bij Musculoskeletale Klachten, Duizeligheid en Hoofdpijn

  1. Gepersonaliseerde Aanpak:
    De manueel therapeut inventariseert de belemmerende factoren voor herstel en past zijn behandelingen aan op basis van de individuele behoeften van de patiënt. Deze factoren kunnen liggen in verschillende factoren zoals: psychosociale factoren, spier- en gewrichtsfactoren, werkgerelateerde klachten en de algemene gezondheid van de patiënt.
  2. Mobiliteitsverbetering en pijnverlichting:
    Manuele therapie beïnvloedt op de korte termijn de mobiliteit en verlaagt de pijn van gewrichten. Door gerichte manipulaties en mobilisaties kunnen patiënten na de behandeling vrijer bewegen. Hierdoor werkt manuele therapie voorwaardenscheppend om goed te kunnenBewegen. Maar heeft het alleen een lange termijn effect in combinatie met oefentherapie.
  3. Behandeling van Duizeligheid:
    De manueel therapeut gespecialiseerd in het trainen van de verschillende evenwichtssystemen zodat u minder duizeligheid gaat ervaren. Patiënten ervaren minder duizeligheid na een mobilisatie of manipulatie van de nek. De manueel therapeut is ook gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van draaiduizeligheid (BPPD)

 

Met name de professionaliteit waarmee er bij Fysio Forum omgegaan wordt met mijn klachten is mij zeer goed bevallen.

Jasper en Orlo laten echt blijken met je mee te leven en komen met praktische tips en hulp bij de oplossing."

 

Mr. Beetjes

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg