fbpx
Image

Neurologische klachten? Fysio Forum helpt!

Fysio Forum is de praktijk waar u met uw neurologische klachten terecht kunt.

• Dwarslaesie
• Aangeboren afwijkingen als Cerebrale Parese (CP)
• Cerebro Vasculair Accident (CVA)

Fysiotherapie helpt bij neurologische klachten op twee manieren; het opnieuw aanleren van een verloren gegane functie of het voorkomen van verdere achteruitgang bij een opgedane aandoening. Neurologische aandoeningen zijn vaak complex en hebben een specialistische aanpak nodig. Onze therapeuten zijn opgeleid voor deze vormen van fysiotherapie.

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Informatie over de klachten

Een neurologisch beeld heeft verschillende oorzaken. De bekendste zijn de dwarslaesies, aangeboren afwijkingen als Cerebrale Parese (CP) en het Cerebro Vasculair Accident (CVA).

Dwarslaesie worden het meest gezien na een ongeluk, maar het kan bijvoorbeeld ook voorkomen na een interne aandoening.

CP is een aangeboren aandoening die vaak gezien wordt wanneer er zuurstoftekort is geweest voor de geboorte.

De bekendste, de CVA of beroerte, komt in twee verschillende vormen voor: ischaemisch (zuurstoftekort door afsluiting van een bloedvat) en hemorrhaegisch (bloeding van een vat in de hersenen). Na de acute fase kunnen hierbij een keur van aandoeningen voorkomen, van spraak tot bewegingsgerelateerde moeilijkheden.

Wie krijgen deze klachten en wat voel ik?

Dat hangt van de categorie af. CP treedt eigenlijk al voor de geboorte op. De dwarslaesies na een ongeluk of doorgemaakte interne aandoening. De CVA, en dan de ischaemische variant kan veroorzaakt worden door arteriosclerose(aderverkalking) of stolling van het bloedvat, bijvoorbeeld vanwege een hartritmeafwijking. Het onderliggende proces is vergelijkbaar met een hartinfarct of etalagebenen. U kunt last hebben voor een hoge spierspanning(bijvoorbeeld spasmen), een lage spierspanning, of een onvermogen om beweging te coordineren(bijvoorbeeld chorea).

Welke behandeling is er voor deze klachten?

Het is van belang om, zeker bij de CVA groep, zo snel mogelijk te starten met revalidatie. Meestal gebeurd dit in een tweedelijns omgeving. Dit kan zijn het ziekenhuis of een revalidatiecentrum. Wanneer u weer naar huis mag is het verstandig om deze revalidatie door te zetten bij de praktijk in de buurt.

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg