fbpx
Image

Pijn in enkel? Fysio Forum helpt!

Fysio-Forum is de praktijk waar u met uw pijn in enkel terecht kunt.

• Achillespeesklachten
• Inversietrauma (verzwikking van de enkel)

Maar ook:
In de voet kan een keur aan aandoeningen voorkomen. Hierbij kan gedacht worden aan fracturen of tunnel- en compartimentssyndromen. Het voert voor hier te ver om dit uiteen te zetten.

Wilt u af van de klachten?

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Informatie over de klachten
De grote kuitspieren hechten aan de achillespees aan. De achillespees brengen deze kracht over op het hielbeen. Deze groep speel teen belangrijke rol bij het naar beneden buigen van de voet, bijvoorbeeld bij de afzet van het been. De achillespees kan overbelast raken als gevolg van een langdurige, relatief lage, overbelasting. Dit kan veroorzaakt worden door een langdurige belasting, of door een veranderde stand van de voeten.

Wie krijgen en deze klachten en wat voel ik?
Deze klachten komen op alle leeftijden voor. Soms is het ontstaanmechanisme onduidelijk; de orrzaak moet gezocht worden in een dysbalans van de belasting-belastbaarheid. Wij zien vaak hardlopers met deze klachten; soms komen ook niet-sporters met deze klachten. Er kan een pijn optreden in het verloop van de achillespees. Deze pijn kan zich ook manisfesteren naast de achillespees. Vaak begint de pijn pas na de belasting, in een later stadium kan de pijn ook aanwezig zijn tijdens de inspanning. Later kan de pijn zelfs in rust voorkomen. Zelden treedt er zwelling op.

Welke behandeling is er voor deze klachten?
Een neutrale houding van de voet is belangrijk. Eventueel kan(tijdelijk) de hak verhoogd worden. Anderzijds moet de sterkte van de pees verhoogd worden. Dit doet u samen met uw therapeut met een speciaal oefenprogramma. Excentrische oefeningen zijn hier de basis van. Sinds ort beschikken wij ook over gefocusseerde shockwave therapie. Deze therapie is met name effectief bij chroniciteit van de klachten, bij de aanwezigheid van kalkdepots in de pees. Wanneer andere therapieen geen effect hebben bereikt is shockwave een goede optie om alsnog vooruitgang te boeken!

Overige enkelklachten

In de voet kan een keur van andere aandoeningen voorkomen. Hierbij kan gedacht worden aan fracturen of tunnel- en compartimentssyndromen. Het voert voor hier te ver om dit uiteen te zetten. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via telefoon, whatsapp of mail.

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super.

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

 

Astrid Verburg

Image

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg