fbpx
Image

Hand-polsklachten

Informatie over de klachten
Door de pols loopt een tunnel waar verschillende pezen en een zenuw (n.medianus) doorheen lopen. Dit wordt de carpale tunnel genoemd. Soms gebeurt het dat er opeens te weinig ruimte in de tunnel ontstaat, bijvoorbeeld door vocht in de carpale tunnel of een toename in de omvang van de pezen. Hierdoor worden alle structuren op elkaar gedrukt en kan het gebeuren dat de zenuw wordt bekneld. Als dit gebeurt kunnen er verschillende klachten in de hand ontstaan. Er kunnen tintelingen en een doof gevoel in de vingertoppen en de handpalm ontstaan. Vaak zijn het de middelste drie vingers die je voelt, de duim en pink kunnen klachtenvrij blijven. In de nacht en posities waarbij de pols lang gebogen is, nemen de klachten vaak toe. Ook kan er krachtsverlies en/of gevoelsverlies in de hand en vingers optreden.

Wie krijgen deze klachten?
De klachten komen vaker voor bij vrouwen, bij personen tussen de 40-60 jaar en bij zwangere vrouwen. Bij zwangere vrouwen komt het vaak door het vasthouden van vocht. Bij de andere personen zijn veelvuldige en herhaaldelijke bewegingen van de hand vaak de oorzaak.

Welke behandeling is er voor deze klachten?
De behandeling is gericht op het creëren van meer ruimte in de carpale tunnel en is afhankelijk van de oorzaak van de klachten. De fysiotherapeut kijkt samen met u naar de ontstaanswijze van de klachten en zal daar een passend behandelplan op maken.

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg