fbpx
Image

Fysio-Forum is de praktijk waar u met uw kniepijn terecht kunt:

Informatie over de klachten
Het kniegewricht is samen met de heup de plek waar artrose het meeste voorkomt. Artrose wordt vaak ook wel slijtage genoemd. Hierbij denken mensen vaak aan een versleten gewricht waar niets meer aan te doen valt. Dit berust echter op een misverstand. De dikte en kwaliteit van het kraakbeen kan verminderd zijn, maar de mate van verslechtering houdt geen relatie met de mate van klachten. Er zijn mensen met een goede knie op de foto en veel klachten, en mensen met een slechte knie op de foto en weinig klachten. Slijtage kan ook het gevolg zijn van een te lage belasting. Wanneer de belasting dan verhoogd wordt door middel van specifieke oefeningen, kunnen de klachten verminderen.

Wie krijgen deze klachten en wat voel ik?
Artrose komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen, bijna twee keer zo vaak. Het wordt vaker gezien bij mensen met zware belasting en mensen met lichte belasting op de gewrichten. Naarmate de leeftijd vordert komen de klachten vaker voor. Typisch aan artrose zijn startklachten, een zeurende pijn, ochtendstijfheid, soms klikken of kraken en soms doorheen zakken.

Welke behandeling is er voor deze klachten?
De behandeling bestaat uit verhoging van de activiteiten en vermindering van pijn. Vaak neemt de pijn af, maar gaat soms niet helemaal weg. De activiteiten nemen vaak fors toe. Mensen kunnen veel meer met minder pijn. De verbetering van de spierfunctie leidt tot een actief stabieler gewricht. Dit vertraagt de eventuele achteruitgang van het kraakbeen. Soms zie je dat een gewricht ook gaat beperken in beweging, dit wordt dan gemobiliseerd middels manuele technieken. Daarna bestaat uit programma uit een kracht- en conditioneel programma speciaal voor de knie.

Pijn in knie? Fysio Forum helpt!

Fysio-Forum is de praktijk waar u met pijn in knie terecht kunt;

> Knieartrose
> Meniscusklachten
> Runnersknee (Tractus iliotibialis frictie syncroom)
> Fracturen
> Jumpersknee
> Patellofemoraal pijnsyndroom

De knie is een complex mechanisme dat met vele pezen en banden een stabiel geheel blijft, maar tegelijkertijd ook goed kan bewegen. Bijna iedereen heeft wel eens last van zijn of haar knie. Knieklachten uiten zicht vaak in stijfheid, (stekende) pijn, een opgezwollen knie of beperking bij beweging. De pijn kan zowel acuut als geleidelijk ontstaan. Bij twijfel, altijd contact met ons opnemen!

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Overige Knieklachten

Er zijn nog meer knieklachten bekend; het voert te ver om deze allemaal hier te bespreken. Hierbij kan men denken aan kruisbandlaesies, osgood schlatter enzovoort. Ook hiermee kunt u terecht bij ons. Neem voor meer informatie contact op via telefoon, whatsapp of mail.

"Als steekwoorden zou ik Fysio Forum beschrijven als: Professioneel, persoonlijk en zeer klantvriendelijk.
Ik kan Jasper en zijn collega’s absoluut aanbevelen als je een persoonlijk advies wil, begeleiding wilt krijgen van een empathisch team"

 

Mats Fokker

Image

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg