fbpx
Image

Pijn aan heup? Fysio Forum helpt!

Informatie over de klachten
Over slijtage bestaan veel misverstanden. Het klinkt alsof een gewricht versleten is, maar het kan beter uitgedrukt worden als pijnklachten die veroorzaakt wordt door een dysbalans van de belasting en de belastbaarheid van het kraakbeen. Mensen die het kraakbeen te weinig belasten kunnen ook juist slijtage klachten ontwikkelen.

Wie krijgen deze klachten en wat voel ik?
De mate van slijtage op de röntgenfoto en de mate van klachten staan slecht in relatie met elkaar. Er zijn mensen met een fors versleten heup met veel klachten, en met een goede heup op de foto maar forse klachten. Vrouwen van hogere leeftijd met een lager gewicht hebben het meeste last van heupslijtage. Typische klachten zijn startklachten, ochtendstijfheid en pijn de lies. Hierbij kan een beperking optreden van de naar binnen draaiende beweging, of een naar buiten draaiende beweging bij het buigen van de heup.

Welke behandeling is er voor deze klachten?
Bij slijtage van het heupgewricht is het zaak om de kracht en de coordinatie rondom het heupgewricht hoog te houden. Dit wordt gedaan middels spierversterkende en stabiliserende oefeningen. Een versleten heup kan ook gaan beperken in beweging, dit kan gemobiliseerd worden. De pijn kan verlicht worden middels een tractiemanipulatie, hierbij wordt er tractie uitgeoefend op het been en vanuit deze positie een HVT(high velocity trust) uitgevoerd.

Fysio-Forum is de praktijk waar u met uw heuppijn terecht kunt;

> Heup artrose/slijtage    
> Slijmbeursontsteking    
> Hamstrings en andere spierklachten

Heuppijn kan uw leven zeer onaangenaam maken. Alles wat u doet, doet u (o.a.) met uw heupen. De pijnklachten kunnen heel veel oorzaken hebben. De pijn kan geleidelijk maar ook acuut ontstaan. Vaak hebben mensen op latere leeftijd pas last van heupklachten, maar ook op jongere leeftijd kun je last krijgen. Bij twijfel; altijd even contact met ons opnemen!

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

"Jasper is een bijzonder kundige fysiotherapeut, hij laat je zweten en spierpijn lijden maar weet waar hij het over heeft. Zonder zijn intensieve begeleiding had ik me niet zo goed en zeker over mijn lijf gevoeld. Jasper, bedankt!"

 

Ajan

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg