fbpx
Image

Elleboogklachten

Informatie over de klachten
Epicondylitis lateralis, ofwel een tenniselleboog, is een veel voorkomende aandoening. Kenmerkend hiervoor zijn klachten die voelbaar zijn aan de buitenkant van de elleboog en stralen vaak door naar de onderarm en de pols. De klachten ontstaan door een ontsteking/irritatie van de pezen die er voor zorgen dat de pols kan strekken. De aanhechting van deze pezen zit aan de buitenkant van de elleboog. Dit is vaak ook een erg pijnlijke plek als er op gedrukt wordt. Andere symptomen zijn pijn bij het strekken van de vingers, pols en elleboog. Ook is het vaak erg pijnlijk om iets op te pakken of bijvoorbeeld een boodschappentas te tillen.

Wie krijgen deze klachten?
De klachten worden meestal veroorzaakt door een herhaaldelijke aanspanning van de polsstrekkers. Er is dan een overbelasting van de pezen en spieren. Denk hierbij aan het veelvuldig werken achter een computer, vaak een doek uitwringen, schilderen, poetsen en tuinieren. De naam doet het al denken, maar ook tennissers zijn erg vatbaar voor deze blessure.

Welke behandeling is er voor deze klachten?
De behandeling voor deze klacht bestaat uit het verhogen van de spierkracht en belastbaarheid middels spierversterkende oefeningen, het reduceren van de spiertonus in de spier en het verbeteren van de mobiliteit en spierlengte van de omliggende spieren.

Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen
met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg