fbpx
Wat is Dry Needling

Dry Needling is een zeer efficiënte techniek die bij veel patiënten kan helpen de pijn te verlichten. Hierbij wordt met een dunne naald in de pijnlijke spier (triggerpoint) geprikt. Zo wordt het spierweefsel gestimuleerd en ontspant de spier, waardoor de pijn verdwijnt. Een trigger-point is een spierknoop, een zeer lokale verdikking in een spier. Dat kan resulteren in pijn of uitstralende pijn naar andere gebieden van het lichaam. Bijvoorbeeld, een trigger-point in je schouder kan uitstralen naar het hoofd of de arm.

Met Dry Needling worden, soms echografisch aantoonbare, triggerpoints door middel van een zeer dunne naald aangeprikt. Daarbij wordt een ‘twitch’ gevoeld. Een twitch is een niet pijnlijke samentrekking van de spier waarna de spier ontspant. Omdat er geen vloeistof wordt ingespoten wordt het dry needling genoemd. De naald brengt een spierreflex op gang die de spier kortstondig activeert en daarna ontspant. De krampen en pijn verminderen of verdwijnen en de spierfunctie verbetert. Een vermindering van de pijn en een vrijere beweging zijn vaak direct na de behandeling merkbaar. Soms kan de spier na de behandeling wat gevoelig zijn, maar dat gevoel zou na een dag of twee moeten afnemen.

Voordelen van dry needling

Het aanprikken doet vaak geen pijn; hoogstens wordt een onprettige samentrekking van de spier ervaren. Het is wel een zeer effectieve en snelle behandeling tegen spierklachten. Dry needling is een aanvullende therapie en aanvulling op de behandelmogelijkheden naast klassieke fysiotherapie en oefentherapie.

Wanneer Dry Needling

Alle pijnklachten waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn, kunnen behandeld worden met dry needling. Denk hierbij aan:

  • Pijn in de rug of nek
  • Pijn in de arm/elleboog (tennis- golfarm)
  • Spierpijn/ Stijve spieren (schouder, knie, heup)
  • Hoofdpijnklachten

Ben je op zoek naar een ervaren fysiotherapeut in Heerhugowaard of Alkmaar voor een Dry Needling behandeling? Orlo Ruijs staat voor je klaar!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg