fbpx
Wanneer ga je naar de fysio?

Wanneer ga je naar de fysio?

Heel veel mensen in Nederland maken gebruik van een fysiotherapeut, ruim 4 miljoen mensen. Maar wanneer ga je dan precies naar een fysio.

Een fysiotherapeut probeert aan de hand van bepaalde behandelingen een blessure of andere pijnklachten te verhelpen. Ook helpen zij bij moeite met bewegen of revalidatie na bijvoorbeeld een operatie of een langdurige ziekte. Het doel van de fysio is om je weer zo goed mogelijk te laten functioneren in de dagelijkse bezigheden.

Als je pijn hebt in spieren, gewrichten of pezen die langer als een week aanhouden kan je contact opnemen met een fysiotherapeut. Bij de intake zullen zij als eerst je lichaam onderzoeken om en dan stellen zij een op maat gemaakt behandelplan op. Waarbij er niet alleen wordt gekeken naar hoe kunnen we het probleem verhelpen maar ook wat de oorzaak is en hoe dat in de toekomst voorkomen kan worden. 

Behandelingen 

Er zijn verschillende soorten behandelingen die toegepast kunnen worden. Dat zijn onder ander: 

  • Echografie (onderzoek)
  • Shockwave therapie 
  • Dry Needling 
  • Oefentherapie
  • Sport specifieke revalidatie 
  • Revalidatie van Hart-, vaat- en longaandoeningen

Aan de hand van de intake zal er gekeken worden welke behandeling het best bij u past en welke het meest effectief is voor uw probleem. 

Handig om te weten

Fysiotherapie zit niet in het basispakket van uw verzekering. Heb je een chronische aandoening dan wordt de therapie vergoed vanaf de 21ste afspraak. Heb je een aanvullende verzekering dan zal je eerst je een eigen bijdrage moeten betalen. Als er dingen onduidelijk zijn kunt u natuurlijk contact  opnemen met u fysio. 

Meer weten? 

Heeft je klachten en wil je je laten informeren of de pijn laten behandelen? Neem contact met één van onze ervaren fysiotherapeut in Heerhugowaard of Alkmaar en maak een afspraak.

 

 

 



 

 

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg