fbpx
Stretchen - Krijg de controle over je eigen lichaam

Stretchen - Krijg de controle over je eigen lichaam

Stretchoefeningen hebben meerdere voordelen voor het lichaam, ook als je geen klachten hebt en ze wil vermijden. Met stretchen heb je geen dure apparatuur nodig en het kost ook minder tijd dan je denkt. Drie keer per week 20 tot 30 minuten per keer kan een leven van verschil maken.

Wat is stretchen?

Met stretchen maak je de spieren en pezen langer en dat zorgt ervoor dat je veel flexibeler bent. Buiten de flexibiliteit zorg het ervoor dat je meer controle over jouw lichaam hebt en bevordert het de bloedcirculatie.

Wat zijn de lichamelijke voordelen?

Flexibiliteit

De flexibiliteit is een groot voordeel van stretchen. Het zorgt ervoor dat je veel makkelijker beweegt. Het rekken van spieren, gewrichten en pezen resulteert in meer bewegingsvrijheid.

Warm up

Als je gaat sporten is stretchen ook heel belangrijk. Je maakt met een bepaalde manier van stretchen je spieren, pezen en gewrichten los en soepel door ze voorzichtig en gecontroleerd op te rekken. Let wel op luister naar je lichaam en doe dit niet met koude spieren. Breng je lichaam temperatuur eerst omhoog met cardio oefeningen. Te veel je spieren oprekken kan ook zorgen voor verminderde prestaties in de sport zelf.

Betere bloedcirculatie

Een goede bloedcirculatie helpt het lichaam sneller te herstellen doordat er afvalproducten eerder uit het lichaam worden verwijderd. Ook is het bewezen dat door een goede bloedsomloop de spieren beter worden voorzien van de benodigde voedingstoffen, waardoor de spieren zich sneller kunnen herstellen en stijve spieren voorkomt.

Beter postuur

Het rekken van je spieren kan voor een beter postuur zorgen. Je zorgt namelijk dat er minder spanning is op de spieren omdat ze minder strak staan. Daardoor kan de lichaamshouding er na regelmatig stretchen er meer ontspannen uit zien en verbetert dat het postuur.

Mentale gezondheid

Het is algemeen bekend dat beweging goed is voor de mentale gezondheid. Genoeg bewegen geeft ons het gevoel van flexibiliteit en veerkracht en daardoor voelen we ons lekkerder in ons vel.

Wil je jouw spierproblemen onder de knie krijgen, onze fysiotherapeuten in Alkmaar of Heerhugowaard kunnen je helpen!

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg