fbpx
Schouder oefeningen

De schouder is een complex gewricht dat in vele richtingen kan bewegen. Door deze grote mobiliteit, kan er een gebrek zijn van stabiliteit vanuit de spieren . Dit gebrek aan stabiliteit in de schouder maakt deze vatbaar voor blessures en pijn.

Pijn in het schoudergewricht kan een uiting zijn van problemen in het schoudergewricht of een probleem met de weefsels rondom de schouder. Heel vaak gaat schouderpijn gepaard met bewegingsverlies of zwakte in de spieren die de schouder ondersteunen bij bewegen.
Er zijn niet alleen verschillende structuren in en rond het schoudergewricht die pijn veroorzaken, maar er zijn ook verschillende andere aandoeningen die de oorzaak kunnen zijn.
Het vinden van de oorzaak van jouw schouderpijn is een van de belangrijkste dingen die jouw fysiotherapeut kan doen. Dit zal je helpen jouw pijn te behandelen en in de toekomst te voorkomen.

Onze fysiotherapeuten in Alkmaar of Heerhugowaard, deelt een aantal oefeningen die je zowel thuis als op je werk kunt doen.
https://www.fysio-forum.nl/images/pdf/huiswerkoefeningen-voor-schouderklachten-rotator-cuff.pdf

 


 

 

 

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg