fbpx
Krachttraining, het is nooit te laat om te beginnen!

Krachttraining, het is nooit te laat om te beginnen!

Krachttraining kan op elke leeftijd. Of je nou 20 bent of 80 dat maakt niet uit, er zit geen leeftijdsbeperking op. Het is voor iedereen een goed idee om aan de fysieke gezondheid te werken zo kun je veel klachten voorkomen, verminderen en zelfs verhelpen.

Krachttraining als voorzorg

Krachttraining is niet alleen een goed idee voor mensen die al klachten hebben. Het kan ook lichamelijke problemen voorkomen op latere leeftijd. Het is niet alleen goed voor spierkracht, maar ook voor de kracht van de gewrichten en pezen en de stabilisatie van het lichaam.

De krachttraining

Pijn in de spieren kan erg onaangenaam aanvoelen en dit kan je demotiveren om de volgende keer te gaan. Hierom moet je je lichaam eerst laten wennen aan de trainingen. Begin dus niet al te zwaar maar doe het rustig aan. Zo bouw je langzaam lichamelijke belastbaarheid op. Je spieren en gewrichten worden sterker. Probeer elke oefening langzaam en gecontroleerd uit te voeren. Spierpijn wordt na een tijd ook veel minder en zal zelfs bijna verdwijnen. Zolang je maar consistent krachttraining beoefend. En na een tijdje voel je dat activiteiten in het dagelijks leven veel gemakkelijker worden.

U bepaalt

Een van de voordelen van krachttraining is ook dat u bepaald wat er gebeurt. U bepaalt hoe zwaar u traint, hoe vaak u traint en wat voor oefeningen u doet. Met de juiste hulp kunt u een plan opstellen voor uw krachttraining doelen.

Wij kunnen u helpen bij dit plan en het behalen van uw krachttraining doelen. Ook kunnen wij u helpen bij het de juiste manier van de oefeningen uit te voeren.

Gaat u met ons de uitdaging aan om te werken aan een gezonde en krachtige toekomst? Neem contact met één van onze ervaren fysiotherapeut in Heerhugowaard of Alkmaar en maak een afspraak.

 

 

 

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg