fbpx
Schouder oefeningen

Elke dag gebruiken mensen hun ellebogen om taken uit te voeren zoals tillen, computerwerk en vastpakken van voorwerpen. Ook gebruiken zij hun ellebogen bij veel sporten waarbij gooien en/of slingeren betrokken is. Deze activiteiten omvatten vaak herhalende bewegingen van de pols, elleboog en schouder, wat kan leiden tot extra belasting en stress op deze spiergroepen. Elleboogpijn vertaalt zich soms ook in pijn in andere delen van het lichaam. Laat dit niet gebeuren. Vroeg beginnen met goede gewoonten beperkt chronische pijn symptomen. Het maakt mensen ook bewuster van hun acties.

Elleboogpijn veroorzaakt vaak veel problemen in het dagelijks leven. Het is echter niet altijd eenvoudig om te bepalen wat de oorzaak is. Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen elleboogpijn hebben, dus het is essentieel om de mogelijkheden te verkleinen om erachter te komen wat te doen voor de behandeling. Leven met chronische, ernstige pijn zou niet normaal moeten zijn. Bij het beoordelen van een blessure zal de fysiotherapeut rekening houden met de manier waarop je jezelf heeft geblesseerd. En de ernst van jouw elleboogpijn symptomen, evenals met de medische geschiedenis in het verleden. Zo kunnen wij een beweging beoordeling uitvoeren om de oorzaak van jouw elleboogpijn te helpen bepalen en om erachter te komen wat de eerste stappen bij de behandeling ervan zouden kunnen - en zouden moeten zijn.
Ook kun je voorkomen dat de pijn erger wordt door deze onderstaande oefeningen te doen. helpen de oefeningen onvoldoende maak dan gelijk een afspraak met één van ons fysiotherapeuten in Heerhugowaard of Alkmaar. Wij helpen je graag.


 


 

 

 

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg