fbpx
Hoe kan Fysiotherapie helpen bij een hernia

Hoe kan Fysiotherapie helpen bij een hernia

Bijna 6 op de duizend mensen hebben te maken met een hernia in Nederland. Maar wat is een hernia nou precies en het belangrijkste hoe kom je ervan af.

Wat is een Rughernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf, wat resulteert in het inklemmen van zenuwen. Een geïrriteerde zenuw kan resulteren in een heftige pijn in de onderrug, been of bil.

Ontstaanswijze

Een rughernia heeft meerdere ontstaanswijzen. Bij meer dan de helft komt het door slijtage, wat komt door ouderdom. Dit is meestal de leeftijdscategorie 50+. Echter komen hernia’s ook voor bij jongere mensen. De oorzaak hiervoor is over het algemeen: te zware belasting op de rug, inactiviteit, langdurig zitten, een slechte conditie van de rugspieren en overgewicht. Daarnaast komt een hernia vaker voor bij rokers dan niet rokers. Aan de hand van het ziektebeloop en een mri scan kan een hernia worden vastgesteld.

Behandelingen 

Verreweg de meeste hernia’s (70%) gaan vanzelf over. Dit gebeurt over het algemeen in een tijdsbestek van 3 maanden. Fysiotherapie kan helpen tegen de pijn, het geven van herstelbevorderende oefeningen en informatie geven over de hernia. Echter kan een hernia ook een afwijkend beloop hebben, dat wil zeggen dat de hernia langer duurt dat 3 maanden. Als er in die tijd geen verbetering is en de pijn is niet afgenomen, dan kunnen specialisten adviseren om over te gaan om operatief behandeld te worden. 

Maak de belangrijkste stap voor een leven zonder rugpijn. Fysio-Forum werkt samen met u aan een leven zonder rugpijn met de speciaal ontwikkelde Fysio-Forum aanpak.

 Fysio Forum helpt u hierbij en probeert samen met u zo veel mogelijk herstel te bewerkstelligen!

 

Meer weten? Neem contact met één van onze ervaren fysiotherapeut in Heerhugowaard of Alkmaar en maak een afspraak.

 

 

 



Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg