fbpx
Fysiotherapie bij Hielspoor

Hielspoor / Plantaris fasciitis

Hielspoor is een verkalking van het hielbeen. Plantaris fasciitis is een irritatie van de peesplaat die aan de onderkant van de hiel loopt.  Hierdoor doet het bewegen van de voet pijn. Vaak is de pijn na het wakker worden het ergst, vanaf dat moment neemt de pijn lichtelijk af. Maar na een tijd zitten worden de klachten weer geprovoceerd. Veel de voet gebruiken en er veel druk op verergert de pijn.

Oorzaken van hielspoor

De klachten zijn het gevolg van constante overbelasting, toch kan de ene hier beter tegen dan ander. Sommige mensen worden geboren met sterke voeten, deze mensen kunnen jarenlang constante overbelasting hebben. De andere krijgen al klachten na een maand overbelasten.

Hoe weten we dat het hielspoor of plantaris fasciitis is?

De fysiotherapeut doet een paar onderzoeken om te weten of het daadwerkelijk hielspoor en/of het plantaris fasciitis is.

  • Het palperen van de hiel en peesplaat
  • Een orthopedisch onderzoek
  • Middels echografie kan er volgens een duidelijk onderscheid gemaakt worden

Wat kunnen wij doen?

Wij zullen u helpen met de juiste manier uitvoeren van speciale oefeningen. Deze oefeningen zullen de kuitspieren en voetspieren belasten. Hierdoor worden de pezen, botten en spieren sterker en wordt de belastbaarheid hoger. Wij helpen u ook bij het zorgen voor niet overbelasten. 

Ook kunnen wij u helpen met shockwave therapie. Het heeft al veel mensen van hun “chronische” aandoening af geholpen. Hier wordt door middel van drukgolven een ontstekings-reparatie-proces op gang gebracht. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over hielspoor? Neem contact met één van onze ervaren fysiotherapeut in Heerhugowaard of Alkmaar en vraag om de mogelijkheden hoe wij u kunnen helpen bij osteoporose.

 

 



 

 



Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg