fbpx
Help ik heb heuppijn

Pijn in de heup kan om verschillende redenen optreden. Beginnende  klachten worden vaak niet serieus genomen totdat het ernstigere problemen veroorzaken. Afhankelijk van de oorzaak kunt je lichte tot ernstige pijn ervaren en meestal gaat dit niet vanzelf weg. Wat moet je doen als je merkt dat je last hebt van heuppijn? Weten wanneer je een behandeling voor heuppijn moet zoeken, kan een uitdaging zijn, vooral als de symptomen mild zijn. Herken jij de onderstaande klachten?

  • Pijn in de heup in rust (ook 's nachts)
  • Pijn in de heup tijdens beweging.
  • Uitstraling van pijn naar het been en of de lies.
  • Een verstoord looppatroon.
  • Verminderde mobiliteit.
  • Verminderde bewegingsvrijheid van de heup


Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben en kunnen verschillende middelen vereisen. Hier is een korte handleiding over wat je thuis kunt doen om je beter te voelen.

Rick Van Der Laan, een van onze fysiotherapeuten in Alkmaar of Heerhugowaard, deelt een aantal oefeningen die je zowel thuis als op je werk kunt doen.
https://www.fysio-forum.nl/images/pdf/huiswerkoefeningen-voor-heupmobiliteit.pdf

 

 

 

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg