fbpx
Echografie bij Fysio-Forum

Echografie bij Fysio-Forum

Je hebt het vast wel eens gezien. Er wordt met gel op de buik gesmeerd van een hoogzwangere vrouw en met een apparaat kan de dokter zien of het kind gezond is.

Dit principe kan ook worden toegepast in de fysiologie. Het vinden van irritaties afwijkingen of verkalkingen kan allemaal worden aangekaart met echografie. Bijvoorbeeld een afwijking aan de achillespees of een eventuele tenniselleboog ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking 

Maar wat is echografie nu eigenlijk?

Bij echografie wordt er door middel van geluidsgolven een afbeelding gemaakt. Dit wordt gedaan met een transducer. Een transducer is een apparaatje dat hoge geluidsgolven maakt. Deze geluidsgolven zijn zo hoog dat deze niet kunnen worden gehoord door de mensen. Deze geluiden worden weerkaatst door de weefselstructuren en de organen terug naar de transducer. Hierom wordt het ook echo genoemd. De geluidsgolven werken niet bij lichaamsdelen waar veel lucht in zit. Dit is ook de rede van de gel. Het zorgt ervoor dat er geen lucht komt tussen de transducer en de huid. De geluiden van de transducer worden door een computer vertaald naar beeld.

Hoe bereidt u zich voor?

Voor sommige soorten onderzoeken moet je je voorbereiden, je krijgt dus te horen of u zich moet voorbereiden tijden het maken van een afspraak.

Hoelang duurt het?

Een echografisch onderzoek kan worden afgelegd binnen een half uur.

Waarvan?

Met name schouders, handen, voeten, knieën en in mindere mate de heupen.
Met de echo kan worden gekeken naar het probleem terwijl de cliënt beweegt en dat is juist het positieve van echotherapie want dit maakt de diagnose veel accurater en de behandeling efficiënter.

Neem contact met één van onze ervaren fysiotherapeut in Heerhugowaard of Alkmaar en vraag om de mogelijkheden hoe wij u kunnen helpen d.m.v. echografie.

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg