fbpx
Carpaal tunnelsyndroom

Het is alleen maar logisch - als iets wat je doet pijn doet, moet je ermee stoppen. Maar er zijn enkele acties zelfs als ze pijn doen die je niet echt kunt vermijden, zoals typen op een toetsenbord bij een kantoorbaan of een baby oppakken als je een nieuwe moeder bent. Als je pijn en pijn voelt wanneer je iets keer op keer doet kun je het Carpaal Tunnelsyndroom hebben.

Hoe weet je of je het Carpaal Tunnelsyndroom heeft? Misschien heb je wat tintelingen of gevoelloosheid in je vingers of hand opgemerkt. Misschien heb je wat pijn of jouw potten kunnen niet zo goed openen zoals ze voorheen deden omdat je spieren zwakker worden.

Het Carpaal Tunnelsyndroom wordt veroorzaakt door druk op de medianus zenuw(middenhand zenuw) waar deze door een nauwe doorgang in de palm van jouw hand gaat - de carpale tunnel.

Er zijn enkele veelvoorkomende aandoeningen die deze symptomen kunnen veroorzaken, dus het is goed om ze te kennen om ze uit te sluiten.

Het is belangrijk om CTS in de vroege fasen aan te pakken voordat de symptomen ernstig worden en zenuw- en spierbeschadiging optreden.
Goede preventieve maatregelen kunnen zijn dat je 's nachts een spalk moet dragen om jouw pols neutraal te houden. Neem korte, frequente pauzes en strek en buig de handen en polsen voorzichtig. Wissel taken af ​​indien mogelijk. Meer van deze oefeningen weten klik dan op de link
https://www.fysio-forum.nl/images/pdf/mobiliserende-oefeningen-voor-de-pols.pdf

 Helpen de oefeningen onvoldoende? Maak dan gelijk een afspraak met één van ons fysiotherapeuten in Heerhugowaard of Alkmaar. Wij helpen je graag.


 


 

 

 

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg