fbpx
Bewegen met COPD

Wat is COPD?

COPD is een longziekte en zorgt er voor dat je moeite hebt met je ademhaling. Je bent vaker kortademig en heb al snel problemen met gewone dagelijkse activiteiten.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij COPD?

Het is bij COPD heel belangrijk om te voorkomen dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt. Doordat je kortademig wordt bij inspanning, is de stap om te gaan bewegen vaak groter. Door niet te bewegen neemt de  conditie af en nemen de klachten toe en dit willen we voorkomen. Samen met jou maken we een behandelplan dat gericht is op het maximaliseren van het inspanningsvermogen. We zien mensen met relatief slechte longen die veel kunnen, en omgedraaid. Het verschil hiertussen is getrainde en ongetrainde longen.

Waar beginnen we?

STAP 1 Wat is er aan de hand?

De fysiotherapeut doet een vraaggesprek en test uw conditie. Hieruit volgt een behandelplan, volledig afgestemd op uw situatie.

STAP 2 Aan het werk!

U werkt samen met uw persoonlijke fysiotherapeut aan het verbeteren van het cardiovasculair systeem.

STAP 3 Goede Nazorg

Wij blijven u begeleiden na het behandeltraject. U moet vooral blijven trainen; daarmee houdt u uw conditie op pijl om terugval te voorkomen.

Bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn met COPD of wilt u eens vrijblijvend gesprek? staan wij open.

 

 

 

Contact

Fysio Forum locaties
Stationsplein 83
1703 WE Heerhugowaard

Europaplein 62
1825 TL Alkmaar

  072 – 5825779
  info@fysio-forum.nl
KvK: 61723819

Anderen gingen u voor

"Al vaak met klachten bij een fysiotherapeut geweest, maar de manier waarop deze professionals met hun cliënten werken is echt super. 

Met veel persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken loodsen zij je door een actief trainingsprogramma heen en werk je aan blijvend herstel."

Astrid Verburg